lapsi tai nuori piiloutuneena tyynyjen alle, ammatillinen tukihenkilötyö, aito kohtaaminen, blogi

Ammatillinen tukihenkilötyö on aitoa kohtaamista

“Neuromoninaisuus huomioiden on hyvin tavanomaista, että nuoret haluavat säästää tärkeäksi koetut ihmiset ikäviltä uutisilta. Toisinaan asian käsittelyyn ei löydy käsitteitä tai sanoja. Ammatillisen tukihenkilötyön yhtenä tarkoituksena voi siten olla ohjata sanoittamaan sekä luottamaan toisiin ihmisiin.”

Koe, lyijykynä, blogi

Pippelin kuva koepaperilla ja muita luovia asioita

“Tiedän, että Wilma-merkinnöistä keskustelu olisi loputon aihe. Se ei tietysti ole reilua opettajia kohtaan, että niistä revitään keskustelua ja puimista jälkikäteen. Kyllähän sitä itse yhtä lailla sanoo ja kirjoittaa asioita, joissa ei positiivinen vire pysy yllä tai etteikö saamansa palautteen jälkeen haluaisi sanoa sanat toisin.”

Essi, parisuhdeohjaaja

Millaista on opiskella parisuhdeohjaajaksi?

“Koulutukseen lähtiessä odotin saavani hieman jotain työkaluja asiakastyöhön ja parisuhteiden kriisien hoitamiseen, mutta yllätys oli erittäin positiivinen, kun jo ensimmäisissä seminaaripäivissä sain paljon uutta tietoa, ajateltavaa ja uuden työkalun parisuhteen tutkimiseen.”

Muutoksia Viiskoo Groupin koulutustarjontaan 

ViisKoo Groupin tytäryhtiöiden Elämän Huoltamo Oy:n ja Toisintekijät Oy:n koulutustarjontaan on vuoden 2023 alusta tullut sisäisiä muutoksia. Toisintekijät tuottaa valmennuksia, koulutuksia, webinaareja ja luentoja työyhteisöjen tarpeisiin. Elämän Huoltamo tuottaa edelleen monipuolista ammatti- ja asiantuntija-apua sosiaalialan ja terapiapalveluiden kentällä. Sosiaali- ja terveysalan täydennyskoulutukset ovat siirtyneet hallinnollisesti Elämän Huoltamon tarjonnasta Toisintekijöille. Jatkossa Kaikki ViisKoo Groupin koulutukset löytyvät …

Muutoksia Viiskoo Groupin koulutustarjontaan  Lue lisää »

Lapsiperheen vuorovaikutus – tehdään siitä kuin ilotuliteraketti täydessä loistossaan!

Kaipasimme yhdessä työkaverini kanssa selkeyttä lapsiperheiden arjen vuorovaikutustilanteiden vahvistamiseen. Mietimme näkemystämme ja pohdimme, että vuorovaikutus ja erityisesti lapsen ja vanhemman välillä olevat kohtaamisen hetket ovat kuin lähtölaukausta odottava raketti. Ennen kuin raketti pääsee lentoon ja hienoimpaan loistoonsa tulee valmistelutyö olla tehtynä.  Kasvatus ja opettaminen on se, mikä näkyy ja kuuluu  Kun kyse on perhearjen tavanomaisista …

Lapsiperheen vuorovaikutus – tehdään siitä kuin ilotuliteraketti täydessä loistossaan! Lue lisää »

Mitä on Elämän Huoltamon perhekuntoutus?

Olemme käyneet Elämän Huoltamolla läpi perhekuntoutusprosessiamme. Meidän on tärkeää tarkastella palveluitamme aika ajoin ja huolehtia, että toteuttamamme palvelut vastaavat perheiden tarpeita ja saamme työryhmästä parhaimman irti perheiden haastavissa tilanteissa.   Perhekuntoutusta tuotamme yleensä 3–12 kuukautta. Harvemmin muutostyö saatetaan loppuun kolmen kuukauden aikana, mutta se voi toimia vahvana alkuna. Perhekuntoutukseen nimetään aina moniammatillinen työryhmä, jossa on mukana …

Mitä on Elämän Huoltamon perhekuntoutus? Lue lisää »

Perhetyö

Miten nyt menee? Ihan OK! 

Muutos parempaan tai tasaisempaan arkeen on tapahtunut, kun kuulemme perheiden sanovan, että nyt asia on OK eli ei ainakaan huonommin. Silloin todellakin on syy olla iloinen perheen kanssa ja puolesta. OK ja ihan hyvin on valtava harppaus, kun usein meidän perhetyömme tai muu palvelu alkaa perheiden kanssa tilanteesta, mitä “OK” tai ”ihan hyvin” ei kuvaa.  

Hyvästi Huolet! – Mikä sellainen palvelu on?

Haastattelussa Elämän Huoltamon Janne Paljärvi. Janne, mistä Hyvästi Huolet! -palvelussa on kyse? -Hyvästi Huolet! on matalan kynnyksen palvelu, jossa pääsee keskustelemaan ammattilaisen kanssa huolista ja mistä tahansa mieltä askarruttavista asioista. Haasteet voivat olla eri elämän osa-alueilta. Haasteisiin on mielestämme hyvä puuttua hyvissä ajoin jo ennen kuin asiat eskaloituvat sellaisiksi, että niistä on yksin vaikea päästä …

Hyvästi Huolet! – Mikä sellainen palvelu on? Lue lisää »

Luottamuksen rakentaminen elämän kallioilla

Et voi vanhempana pitää liikaa kiinni, koska silloin lapsi ei opi kiipeämän ylemmäs. Lapsen pitää kuitenkin uskoa siihen, että aikuinen ottaa kiinni silloin kun pudotaan. Aikuisen tehtävänä on toki myös huolehtia, että lapsi menee vain niille reiteille, joista hän voi pudota turvallisesti.

Scroll to Top