KOULUTUKSET:  petri.syld@elamanhuoltamo.fi , 050 339 5655  |  SOSIAALIPALVELUT:  maija.kankaanmaki@elamanhuoltamo.fi , 050 382 2338

, ,

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja (30 op) 28.4.2023 – 3.2.2024

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus on suunnattu sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille jatkokoulutukseksi.

Koulutuksemme siirtyvät 2023 alkaen sisaryrityksemme Toisintekijöiden alle. Tuttu laatu ja kouluttajat säilyvät! Tutustu Toisintekijöihin täällä: www.toisintekijat.fi

 

💥 Yhteistyössä Elämän Huoltamo ja Nyt Ratkes! 💥

NYT HYBRIDINÄ! (Voit osallistua koulutukseen joko Lahdessa tai etäyhteydellä).

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus on suunnattu sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille jatkokoulutukseksi. Koulutuksen suorittamisen jälkeen voit toimia neuropsykiatrisena valmentajana.

Tässä koulutuksessa korostuvat luovat menetelmät sekä kiintymyssuhteet nepsyominaisuuksien kanssa. Opit myös vaikuttavaa kokonaisvaltaista kohtaamista erilaisten ihmisten kanssa. Vuosien saatossa runsaasti kehuja kerännyt koulutusmateriaali on laaja ja monipuolinen sisältäen mm. Valmennuksen Poluilla -kirjan!

Koulutusaika: 28.4.2023 – 3.2.2024


“Kehityin koulutuksen aikana huimasti. Sain paljon itsevarmuutta omaan tekemiseen ja olemiseen sekä opin hyväksymään myös itseni juuri tällaisena kuin olen ja käyttämään sitä hyödyksi valmennuksessa.”

Koulutuksen tavoite

💥 Koulutus antaa tietoa oireyhtymistä ja lisää käytännön keinoja tukea, ohjata ja valmentaa neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavia henkilöitä. Koulutuksen viitekehys on ratkaisukeskeisyys.

💥 Koulutus antaa valmiuksia työskennellä neuropsykiatrisia erityispiirteitä (ADHD, Tourette, autismin kirjon häiriö, kielellinen erityisvaikeus) omaavien henkilöiden sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kanssa käypähoitosuositusten mukaisesti.

Laajuus

Koulutus vastaa laajuudeltaan 30 opintopistettä.
Se sisältää 14 kontaktiopetuspäivää pe-la sekä itsenäisiä verkko-opintoja, vertaisryhmätapaamisia ja koulutustyönohjauksia. Kontaktiopetukseen osallistuminen on välttämätöntä. Voit osallistua paikan päällä Lahdessa tai etäyhteydellä.

Opetuspäivät

Perjantai klo 17-20 ja lauantai klo 9-17

28.-29.4.2023
9.-10.6.2023
4.-5.8.2023
22.-23.9.2023
10.-11.11.2023
15.-16.12.2023
2.-3.2.2024

Kontaktiopetuspäivät muodostuvat vuorovaikutuksellisista luennoista, käytännön harjoituksista, ryhmätyöskentelystä ja asiantuntijavierailuista. Koulutuksessa painottuu toiminnallisuus. Harjoitusten omakohtainen kokeminen on tärkeä osa omaa prosessia.

Opetuspäivien lisäksi harjoitellaan koulutuksen sisältöjen käyttöä omassa työssä ja tutustutaan aihealueen kirjallisuuteen. Lopputyönä toteutetaan valmennusprosessi tai omaan työhön liittyvä kehittämistehtävä, joka raportoidaan kirjallisesti.

“Sanat eivät riitä. Olen niin kiitollinen niistä kaikista tarinoista, kokemuksista ja opeista, joita sain sekä teiltä kouluttajilta että kurssikavereilta. Niistä otan oppia ja jatkan kasvua valmentajan tielläni. Suurin toiveeni on, että pystyn tarjoamaan kaikille työssäni kohtaamille nepsy-nuorille jotain niin arvokasta, että se vie heitä omalla tiellään eteenpäin.”

Koulutuksen sisältö
 • Mitä on valmennus?
 • Ratkaisukeskeisyyden perusperiaatteet ja taustateoriat
 • NLP:n keinoja vuorovaikutuksessa
 • Neuropsykiatriset oireyhtymät ja kuntoutus
 • Kiintymyssuhde ja nepsy-oireyhtymät
 • Kognitiivisen psykologian näkökulma tiedon käsittelyyn
 • Toiminnanohjaus ja toiminnanohjauksen häiriöt neuropsykologian näkökulmasta
 • Valmennusprosessi ja valmennuksen keinot
 • Eri ikäisten valmentaminen (lapsi, nuori, aikuinen)
 • Muksuoppi
 • Perheen valmentaminen
 • Luovat ja toiminnalliset menetelmät valmennuksessa
 • Valmentajana toimiminen
 • Kirjallisuus, harjoittelupäiväkirja ja lopputyö.

💥 Taitopainotteinen koulutus sisältää kokonaisuudet luovien (musiikki, kuvataide, valokuvaus) ja toiminnallisten menetelmien hyödyntämisestä valmennuksen keinoina sekä Muksuoppiohjaus- menetelmän.

Ennakkotehtävä

Valitse jokin seuraavista ratkaisukeskeisen toimintamallin kirjoista ja lue se ennen ensimmäistä lähipäivää. Kirjasta ei tarvitse tehdä kirjallista tuotosta.

 • Cauffmann L. Ratkaisukeskeinen coaching. 2017
 • De Jong P. & Berg I K. Ratkaisukeskeisen terapian oppikirja. 2016
 • Shennan G. Solution-focused practice. 2017
 • Huotari A., Tamski E-L. Tammenterhon tarinoita. Kirja valmennuksesta. 2019
Kouluttajat

Tero Jääskeläinen
MSc Solution Focused Therapy, perhe- ja paripsykoterapeutti, DDP terapeutti, NLP- Master practitioner, neuropsykiatristen valmentajien kouluttaja.

Anne Repo
Kouluttaja, lyhytterapeutti, työnohjaaja STOry, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja, NLP Master Coach, Reteaming Coach, luontohoivaohjaaja

Tuuli Nikkarinen
Nuorisopsykiatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri, perhe- ja psykoterapeutti, LT, MA (Health Professions’ Education), perheterapiankouluttajapätevyys.

Lisäksi saamme paikalle vierailevia kouluttajia.


Koulutuksen hinta

2095€ (sis. alv 24%).

💥 Hinta sisältää kontaktiopetuksen, materiaalit, kirjan (Valmennuksen poluilla, Repo A.), kahvitarjoilun lähipäivissä sekä opiskelijoiden ohjauksen välipäivinä. Koulutus on mahdollista maksaa erissä.

Lasku/maksulinkki toimitetaan koulutuksen alkamisen jälkeen sähköpostitse.
Katsothan laskutuksen ja koulutuksen peruutusehdot välilehdeltä ennen ilmoittautumista!

Koulutuspaikka

Elämän Huoltamo
Hämeenkatu 9 A, U -krs, Lahti

Ilmoittautuminen

Katsothan peruutusehdot Laskutus- ja peruutusehdot -välilehdeltä. Ilmoittautuminen on sitova kun ilmoittautumisaika päättyy!

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.4.2023. Tämän jälkeen koulutukseen voi hakea, jos siellä on tilaa.

Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Vahvistusviesti menee usein roskapostiin, joten tarkistathan sen!

Ennakkotehtäviä ja lisätietoa koulutuksesta saat ennen koulutuksen alkua sähköpostilla.

Kysy lisää koulutuksesta
info@elamanhuoltamo.fi 
anne.repo@nytratkes.com

 

Löydät koulutustarjontamme myös Koulutus.fi-sivustolta

Laskutus- ja peruutusehdot

Koulutusten laskutus

Lyhytkoulutuksissa ja luennoissa maksu tapahtuu suoraan verkkokaupasta Paytrail -maksupalvelun kautta. Tutustu maksutapoihin osoitteessa https://support.paytrail.com/hc/fi/sections/4413029934737-Maksutavat.

Pidempien koulutusten laskutus tapahtuu ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen. Laskun voi maksaa kerralla tai jopa 36 erässä. Huomioi luotonantajan maksuehdot osamaksussa! (Linkki edellä).

Yrityksille lähetämme laskun ilmoittautumislomakkeen tietojen perusteella.

Laskutuskysymyksissä ota yhteyttä: info@elamanhuoltamo.fi

Koulutuspaikan peruutus

Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Jos et pääse osallistumaan koulukseen, niin olethan mahdollisimman pian yhteydessä: info@elamanhuoltamo.fi

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan (100%). Mikäli ilmoittautumista ei peruta lainkaan ja koulutukseen ei osallistuta, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan (100%). Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt osallistumasta koulutukseen, voi organisaatio kuluitta vaihtaa osallistujaa ilmoittamalla siitä: info@elamanhuoltamo.fi

Edellä mainituista ehdoista poikkeavat peruutusehdot ilmoitetaan kunkin koulutuksen yhteydessä.

Peruutus sairaustapauksissa:

Mikäli sairastuminen estää kokonaan osallistumisesi koulutuksen aloittamisen, saat 100 % koulutusmaksusta takaisin esittämällä sairaslomatodistuksen viikon kuluessa sairastumisesta.

Kesken koulutuksen sairastuessa sairaslomatodistusta vastaan laskutamme vain siihen saakka annetun koulutuksen tai tarjoamme paikkaa seuraavaan mahdolliseen koulutukseen.

Koulutuspäivänä tapahtuvista äkillisistä peruutus- tai sairaustapauksista ilmoitathan aina kouluttajalle viipymättä. Kouluttajan yhteystiedot ovat sinulle lähetetyssä kutsukirjeessä.

Scroll to Top